Voor de afdrukken wordt gebruik gemaakt van eersteklas canvas, fotopapier en Fine-Art papier van Hahnemühle. Deze worden wat betreft de grotere formaten doorgaans bevestigd op fotoboard, een vlak, strak en zeer stijf materiaal, klaar om op te hangen of neer te zetten. De afdrukken worden tevens voorzien van een beschermende spray tegen invloeden van buitenaf.

Het overzicht van de locaties is geen beperking waar de fotosessie plaats kan vinden. Deze kan ook plaatsvinden op een locatie naar keuze.

De uitgebreide prijslijst geldt voor de betreffende formaten en pakketten. Afwijkende formaten en/of aantal afdrukken is mogelijk.

Een fotosessie is minimaal 1 afdruk van 40×60 voor €147,95.

Sub Editions fotografie is lid van DuPho.
Dit staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.
De Algemene voorwaarden van DuPho. worden door Sub Editions fotografie gehanteerd.

De Algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Tevens is een PDF-bestand van de voorwaarden hier te downloaden.

  • Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van (amateur)modellen door fotografen. Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal, al liggen de rechten over de foto’s bij de fotograaf. De afkorting staat voor meerdere (Engelstalige) afkortingen:
    • Time For Print
    • Trade For Print

    maar ook:

    • Time For Portfolio
    • Trade For Portfolio

    Hoewel er dus verschillende afkortingen mogelijk zijn voor de afkorting TFP is er een basisgedachte: bij een TFP-sessie wordt er geen geld betaald. Het model krijgt geen vergoeding en de fotograaf krijgt eveneens geen vergoeding voor de foto’s die er tijdens de fotosessie zijn gemaakt.

    TFP-fotosessies komen over het algemeen vooral voor bij amateurfotografen en amateurmodellen, hoewel veel professionele fotografen of modellen af en toe ook een TFP-sessie zullen doen, als het betreffende model of locatie een bijzonder resultaat op zou kunnen leveren naar de mening van de professional.

    Veel professionele modellen zijn begonnen met een portfolio gevuld met foto’s die gemaakt zijn tijdens TFP-sessies.

    Naast de term wordt er ook veel gebruikgemaakt van de term TFCD (Time for CD).

    (bron: Wikipedia)

    Sub Editions Fotografie levert de foto’s aan op een wijze die meer bij deze tijd past, namelijk via een Dropbox map, online toegankelijk voor het model.

In geval van een TFP shoot, wordt gevraagd om een Quitclaim te ondertekenen.

Bij een foto bestaan er twee rechten:
-auteursrecht. Dit ligt bij de fotograaf.
-portretrecht. Dit ligt bij het model/de geportretteerde.

Bij het ondertekenen van de Quitclaim wordt het portretrecht verleent aan de fotograaf. De afbeeldingen mogen hierdoor gebruikt worden voor zijn portfolio en website. De foto’s mogen gebruikt worden door het model, met naamsvermelding van de fotograaf en zoals door hem aangeleverd. (nabewerking is dus niet toegestaan)

Indien het model minderjarig is, dient het Quitclaim te worden ondertekend door de wettelijke vertegenwoordiger (ouder/voogd)

Wat houden deze fotostijlen in? Een High Key foto legt de nadruk op het licht, zonder schaduwen en met weinig contrast. Het kan zelfs nog lichter/witter dan onderstaande foto. Een Low Key foto is donker, rijk aan schaduw, veel contrast, waarbij vaak de nadruk wordt gelegd op het gezicht of zelfs maar een kenmerk daarvan.